dilluns, 1 de març del 2010

Presentació de Riudebitlles Decideix!


Més de 70 persones omplen la sala d'actes de les Escoles Velles durant la presentació de Riudebitlles Decideix!

Dissabte 27 de febrer a les 7 de la tarda es presenta a Sant Pere de Riudebitlles, Riudebitlles Decideix, la plataforma que organitzarà la consulta sobre la Independència pel 25 d'Abril. L'acte, presentat pel portaveu del la plataforma Isaac Ruana, va comptar amb la presència de l'alcalde Vicens Olivé, Uriel Bertran responsable d'expansió de la coordinadora naciona, Elisenda Paulize degana de la UB i Sergi Marín membre de Penedès Decideix.

Durant la presentació, el portaveu va exposar els motius que han propiciat la creació de Riudebitlles Decideix, argumentant que els i les Riudebitllenques no podien quedar excloses d'un procés de participació ciutadana sense precedents com també, va fer ressò del recolzament que s'ha obtingut d'entitats i partits polítics, què gairebé en la seva totalitat han vist en bons ulls la iniciativa.

L'alcalde, va exposar el seu recolzament públicament reflexionant en base la voluntat què la gent expressi el seu vot lliurement el dia de la votació, animant a tothom a participar perquè el 25 d'abril la consulta sigui per sobre de tot una festa de la democràcia. Des de l'organització, es va valorar molt positivament la seva presència, perquè és una mostra que donar legitimitat a la consulta organitzada des de la societat civil, però amb el suport de tots els partits polítics del consistori.

Les aportacions dels convidats, en la seva gran majoria, van anar encaminades en remarcar la importància d'aquestes consultes, com també, el significat que té excercir el vot independentment del valor jurídic, què tot i ser nul en aquests comissis, el ressò que generen i la mobilització de gent que suposa té molt rellevància.

En acabar, es va concloure l'acte amb la lectura d'una carta enviada pel Marc Masdeu Sabaté, alumne de la universitat de McGill on està acabant el doctorat en matemàtiques, a part, és Riudebitllenc mebre dels Catalans al Quebec i els castellers de Montreal. Des del Canadà va dirigir unes paraules als assistents llegides pel portaveu. Després, es va recitar un poema i es va oferir un petit refrigeri a tots els assistens.

Des de l'organització es valorar molt positivament la participació en la presentació com també les intervencions per part dels ponents.

Més imatges:
Presentació de Riudebitlles Decideix!


Riudebitlles Decideix!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada