dijous, 15 d’abril del 2010

Suport unànime de l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles a la Consulta sobre la independència del 25 d'abril

L'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles aprova una moció de suport a la consulta sobre la independència que es celebrarà al municipi el proper diumenge 25 d'abril.

La moció, presentada per la plataforma Riudebitlles Decideix, va ser aprovada per unanimitat de tots els partits polítics, PSC-GIR, CiU i ERC, al ple celebrat a l'Ajuntament dimecres 14 d'abril a les 9 del vespre. D'aquesta manera, es formalitza el suport institucional de l'Ajuntament riudebitllenc a la consulta del 25 d'abril i la plataforma Riudebitlles Decideix!

La moció, a part d'animar a la socientat civil a participar votant el 25 d'abril, demana també encoratjar la ciutadania riudebitllenca a actuar amb llibertat i esperit democràtic el dia que es celebri la consulta i durant la campanya informativa.

Des de la plataforma Riudebitlles Decideix es valora molt positivament el suport rebut pels partits polítics i només s'espera que aquest fet serveixi per animar la població a votar el 25 d'abril.

Aquí us adjuntem el text de la moció:

MOCIÓ EN DEFENSA DEL DRET A DECIDIR I DE LA CONSULTA POPULAR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA A SANT PERE DE RIUDEBITLLES

EXPOSICIÓ

La nació catalana es troba en una cruïlla decisiva de la seva història. Després de més de trenta anys del restabliment de les llibertats democràtiques, les limitacions del marc
polític i jurídic vigent pel que fa a l’avenç i el reconeixement de l’autogovern, fins i tot dins els estrets paràmetres establerts pel règim autonòmic, s’han fet cada vegada més evidents.

En un moment com el present té una importància fonamental la unitat del poble de
Catalunya en la defensa dels seus drets nacionals i democràtics. I, més enllà encara,
el compromís actiu i la participació del conjunt de la ciutadania en la definició del futur que més li convé al país. El dret a decidir, doncs, és un element bàsic i irrenunciable que, en democràcia, ningú no pot negar als catalans i les catalanes. És important, defensar el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur sense traves ni limitacions de cap mena tal com garanteix l’article 1 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, ratificat i assumit per l’Estat espanyol el 27 de juliol de 1977, que diu textualment: “Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret, determinen lliurement el seu estatus polític i procuren, també, el seu desenvolupament econòmic, social i cultural”, i en la línia del pronunciament que ja va fer el Parlament de Catalunya el 1989

És per tot plegat que cal saludar molt positivament iniciatives com la consulta popular per la independència organitzada per la societat civil en diferents municipis, i que té com a llavor la celebrada a Arenys de Munt el passat 13 de setembre del 2009. Només des de la por a la llibertat es poden entendre les pressions i les amenaces que s’han exercit sobre aquesta, tant per part de grups de caràcter feixista com, i això és encara més greu, des del mateix govern de l’Estat negant-ne la legalitat en un principi tot i saber que són perfectament legals. El dret a la llibertat d’expressió de les persones i de les comunitats és un bé que cal preservar. En un Estat que es defineix com democràtic, la ciutadania ha de poder expressar sempre la seva opinió i només des de la por a la llibertat es poden entendre actituds condemnatòries i reaccionàries.

L’èxit d’aquestes consultes posen de manifest el grau de maduresa de la societat
catalana i fins a quin punt la ciutadania de Catalunya té assumit el dret a decidir.
Tothom sap que l’exercici d’aquest dret no ha de comportar cap tipus de conflictivitat social ja que és inherent en un sistema democràtic i plenament legítim en un estat que és de facto plurinacional i plurilingüístic.

Finalment, atenent el fet que les darreres setmanes s’ha constituït al nostre poble, amb la participació d’entitats i persones a títol individual, la plataforma “Riudebitlles Decideix”, la qual té la voluntat d’organitzar una consulta popular sobre la independència de la nació catalana al municipi.

DEMANEM
El ple de l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, acorda els següents punts:

1. Defensar el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur sense traves ni limitacions de cap mena, en la línia del pronunciament que ja va fer el Parlament de Catalunya el 1989.

2. Donar suport a la consulta popular per la independència de Catalunya que es vol fer a Sant Pere de Riudebitlles ja que és un saludable exercici de democràcia, obert a la participació de la ciutadania d’aquest municipi.

3. Encoratjar la ciutadania riudebitllenca a actuar amb llibertat i esperit democràtic el dia que es celebri la consulta i durant la campanya informativa.

4. Exigir al govern espanyol el respecte més escrupolós al dret dels municipis catalans que així considerin convenient celebrar consultes populars per a la independència.

5. Fer arribar aquest acord al president del Parlament de Catalunya, al de les Illes
Balears i al del País Valencià. A la “Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la
Independència” i a la plataforma “Riudebitlles Decideix”.

Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada